Başkan Balibay’dan önemli çağrı

MÜSİAD Van Şube Başkanı Ertuğrul BALİBAY yaşanan Yüzyılın Felaketi Kahramanmaraş depremi ile ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu.

Başkan Balibay’dan önemli çağrı
Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-

MÜSİAD Van Şubesi’nden önemli çağrı

Depremden bu yana bir durum değerlendirmesinde bulunan MÜSİAD Van Şube Başkanı Ertuğrul BALİBAY, başta Van, Erzurum, Elazığ ve Ordu illerimiz olmak üzere bizlerde Malatya iline görevlendirildiklerini belirterek şunları söyledi:

HERKES KENDİ BÖLGESİNDE KOORDİNEYİ SAĞLADI

“Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar. Malumunuz olduğu üzere 06 Şubat 2023 tarihinde merkezi Kahramanmaraş ilimiz olmak üzere 10 ilimizi kapsayan asrın felaketi bir deprem yaşadık. Kurumsal olarak MÜSİAD Genel Merkezimiz ilk saatlerde bir kriz masası oluşturarak bölgeye en yakın Şubeleri deprem bölgesine yönlendirdi. Akabinde her deprem iline 6-7 Şubemizi sorumlu kılarak deprem bölgesiyle koordine sağladık. Başta Van, Erzurum, Elazığ ve Ordu illerimiz olmak üzere bizlerde Malatya ilimizle görevlendirildik.”

 

SOSYAL MEDYA İYİ BİR ARAÇ

“Gerek Genel Merkezimizle olsun gerekse kendi sorumlu olduğumuz bölgenin Şubeleri olsun sosyal medya üzerinde örgütlenerek iletişim halinde sorunlara çözüm olmaya çalışmaktayız. Malumunuz MÜSİAD bir işadamları derneğidir. Deprem konusunda hiçbir tecrübemiz olmamasına rağmen iyi bir organizasyon gerçekleştirerek Allah’ın izniyle üstümüze düşen görevi yerine getiriyoruz.”

 

İLK ETAPTA SU VE EKMEK

“İlk saatlerden itibaren Yönetim Kurulumuz ve Üyelerimizle yapmış olduğumuz toplantı ve istişarelerde olumlu kararlar aldık. Hiç vakit kaybetmeden ilk etapta su ve ekmek gibi acil gıda yardımında bulunduk. Daha sonra gerek Belediyelerimiz gerekse yerel STK ile koordineli birçok çalışma gerçekleştirdik. On araç kadar temel gıda maddesi ve giyim eşyalarını bölgeye sevk ettik. İnşaat sektöründeki üyelerimiz araç ve gereçleriyle deprem bölgesinde yer aldılar.

GENÇ ÜYERİMİZ DEPREM BÖLGESİNDE

“Genç MÜSİAD Başkanımız ve Üyelerimiz Adıyaman ilimize yardım araçları götürerek sahada bizzat çalıştılar. “

TAHLİYELER BAŞLADI

“Şimdi deprem bölgelerinde tahliyeler başlamıştır. Bu vesile ile Van’ımıza gelen depremzedelere ev bulmak ve evdekilerin ihtiyaçlarını karşılamak içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Enkaz kaldırımı sonrası ön görümüz bir yıl boyunca bu tür yardımların devam edeceği yönündedir. Onun için uzun soluklu bir çalışmaya şimdiden hazır olmamız gerekir. Yönetim Kurulumuz bir yol haritası üzerinde çalışmalar yürütmektedir. MÜSİAD Van Şubesi olarak üzerimize düşen neyse yerine getireceğimizi halkımıza duyurmak istiyorum. Öncelikle Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara sabırlar diliyoruz. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza ve tüm TÜRKİYE’ye geçmiş olsun diliyoruz.” Dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.