Milletvekili seçilemeyenlerin dokunulmazlığı kaldırılacak

Meclis’te, milletvekili seçilemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak fezlekeler tartışmaların odağında yer alıyor. Peki, süreç daha sonra nasıl işleyecek?

Milletvekili seçilemeyenlerin dokunulmazlığı kaldırılacak
Yayınlama: 01.06.2023
A+
A-

Meclis gündeminde fezlekelerin kaldırılması var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde tekrar vekil olmayan birçok kişinin dokunulmazlığı kaldırılacak.

 

Dokunulmazlıkların kalkmasıyla bu vekillerin fezlekeleri savcılıklara iade edilecek.

Meclis, yemin töreniyle birlikte dokunulmazlıkların kaldırılması için adımlar atmaya hazırlanıyor. Hakkında fezleke bulunan ve bu dönem milletvekili seçilemeyen Milletvekillerinin dokunulmazlıkları düşecek.

 

Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda rekor sayıda fezleke bekleniyor.

Çoğu HDP üyeleri hakkında olmak üzere, toplamda 1800’den fazla fezleke bulunuyor. HDP’li milletvekillerine ait olan fezlekelerin sayısı ise 1400’ü geçiyor. Ayrıca, CHP’li milletvekilleri hakkında da yaklaşık 300 dosya bulunuyor.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimler de bu durumdan etkilenecek. Kılıçdaroğlu’nun 28 fezlekesi bulunuyor. Meclis açıldıktan sonra karma komisyonda bu milletvekillerinin dosyaları ayrılacak ve savcılıklara iade edilecek. Savcılık, fezlekelerde suç unsuru olduğunu tespit ederse, iddianame hazırlayarak mahkemeye gönderebilecek. Mahkemelerde süren davalar ise kaldığı yerden devam edecek.

(İLKHA)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.