Kredi Kartların Temassız Özelliğin Kapatılmasının Nedeni Belli Oldu

Kredi kart kullanan birçok müşteri Kartlarda temasız özelliği kullanmama sorunuyla karşılaştı. Peki kredi kartlardaki temasız özelliğin kapatılmasının nede ne olabilir?

Kredi Kartların Temassız Özelliğin Kapatılmasının Nedeni Belli Oldu
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden dolayı enkaz altında kalan vatandaşların kredi kartları art niyetli kişilerin eline geçince kullanamasın diye bazı bankalar temassız alışveriş özelliklerini kapatma kararı aldı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplamda 10 ilde etkili olan depremde 30 binden fazla can kaybı yaşandı. Bu kayıplar her geçen güne daha da artarken hırsızlar, ise vatandaşlardan arta kalan mallarına göz dikti. İddiaya göre deprem bölgelerinde enkazdan çıkan kredi kartları ile alışveriş yapılması üzerine bazı bankalar kredi kartlarıyla temassız alışveriş özelliğini kapatma kararı aldı.

Marketlerde alışveriş yapan vatandaşlar, temassız özelliği kullanamayınca nedenini sordu. Market çalışanların bankaları söz konusu hırsızlık olaylarına karşı önlem almak amacıyla böyle bir karar aldıklarını iletti. Vatandaşlar da kararın yerinde olduğunu belirterek destekledi.

BDDK’den bankalara iletilen yazıda, şunlar kaydedildi:

“Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür.”

Kaynak: ajansbalikligol

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.