İllerde Son Dakika Depremin Acı Tablosu

Sabaha karşı meydana gelen depremde 10 ile etkilendi. Yıkın en çok olduğu Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde durumun çok kötü olduğuna dair bilgiler geliyor.

İllerde Son Dakika Depremin Acı Tablosu
Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-

ŞANLIURFA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan son açıklamada ise “İlimizde yaşanan depremde AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasarla ilgili çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir” denildi.

 

Son dakika: Malatya Valisi Hulusi Şahin: Depremde 23 vatandaşımız hayatını kaybetti, 420 kişi yaralandı.

Gaziantep-Kahramanmaraş-Şanlıurfa-Diyarbakır-Adıyaman-Osmaniye- Malatya illerinde çok şiddetli hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti ve merkez üssü konusunda AFAD Kahramanmaraş/Pazarcık 7.4 olarak açıklama yaparken Kandilli Rasathanesi 7.4 Gaziantep/ Şehitkamil olarak depremin merkez üssünü duyurdu. Deprem yüzeye 7 km derinlikte meydana geldi. Deprem Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ, Antakya, Kilis gibi birçok ilde hissedildi.

 

Yıkılan 9 katlı binada yangın çıktı

Osmaniye’de depremde yıkılan 9 katlı binada çıkan yangına ekipler müdahale ediyor.

Sabaha karşı yaşanan depremde Osmaniye’nin Esenler Mahallesi’nde 9 katlı bir bina çöktü. Binada yıkım olduktan sonra yangın başladı. Bir süre sonra olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri gelerek müdahale etti. Binanın en altında fırın olduğu belirtildi. Ekiplerin yangını söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremde Kahramanmaraş’ta birçok bina yıkıldı, kurtarma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde bir çok bina yıkıldı, şehrin bir çok noktasında kurtarma çalışmaları sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok ilden hissedildi.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve Pazarcık ilçesi başta olmak üzere şehir de birçok bina yıkıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken yıkılan binalarda kurtarma çalışmaları da sürdüğü bildirildi.

Ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken sahada tüm ekiplerin çalışma yaptığı kaydedildi.

 

Malatya’da 140’ın üzerinde bina çöktü, onlarca ölü var

– Enkazda aramalar sürüyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 şiddetindeki depremde Malatya’da da 140’ın üzerinde binanın çöktüğü gelen ilk bilgiler arasında. Şu ana kadar enkazlardan 20’nin üzerinde ceset çıkarılırken, aramalar halen devam ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan 7,4 şiddetindeki deprem Malatya’da çok sayıda binayı yıktı. İlk gelen bilgilere göre kent merkezinde 140’ın üzerinde bina tamamen çökerken, binlerce evde de ağır hasar meydana geldi. Vali Hulusi Şahin’in verdiği bilgilere göre ilk belirlemelere göre 23 vatandaş hayatını kaybederken 400’ün üzerinde ise vatandaşın yaralandığını belirtildi.

Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar yoğun çaba sarf ediyor. Güvenlik güçlerinin de teyakkuza geçtiği deprem sonrasında halk sokaklarda artçıların geçmesini bekliyor.

Kentin birçok bölgesinde yıkılan binalarda aramalar devam ederken, çevre illerden gelecek arama kurtarama ekiplerinin de Malatya’ya desteğe geleceği ifade edildi.

Malatya Valiliğinde de kurulan kriz masasında Vali Hulusi Şahin başkanlığındaki ekip gelen ihbarları değerlendirerek ekiplerin bölgelere gitmesini sağlıyor.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.