Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yer aldı

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İşte alınan kararlarının tüm detayları..

19 Kas 2025 - 07:02 YAYINLANMA
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre Suriye Arap Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği'ne ise Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem Cenk atandı.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı'na Zerrin Güngör'ün ataması yapılırken üyeliklerine ise Hakan Çavuşoğlu, Ali Karakaya, Ahmet Karayiğit, Kenan İpek, Hasan Murat Mercan, Esengül Civelek, İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Muhammet Fatih Uşan ile Sabri Hafif seçildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı'na Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Osman İyişenyürek getirildi.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı'nda açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Abdurrahim Taş, Personel Genel Müdürlüğü'ne ise Yusuf Soner Çiftçioğlu'nun ataması yapıldı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yavuzkanat ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince görevden alındı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ile Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan görevden alınırken Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Zafer Bektaş, Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Derya Bulut, Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Ahmet Dursun getirildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya getirilirken bakanlıkta açık bulunan müfettişliğe Muzaffer Aydın atandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

Milli Savunma Bakanlığı'nda açık bulunan müfettişliklere yeterlilik sınavında başarı gösteren müfettiş yardımcılarından Ahmet Bekir Arslanoğlu, Mehmet Veysel Ülkü, Muhammet Raşit Kilvan, Nuh Naci Uslu, Muhammet Emin Yılmaz, Muhammet Kuralay, Kaan Ömer Şenol, Ayhan Meşe, Serkan Ayverdi, Barış Öztaş ve Aşkın Kibar'ın ataması gerçekleştirildi.

13 yıl sonra atama yapıldı: Türkiye'nin Suriye Büyükelçisi belli oldu

Kaynak :
ENSONHABER

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: