En Önemli Fay Hatlarından Biri Gürpınar’dan Geçiyor

“Van, Gürpınar’a akacak!” Van’da merkez ilçeler ile yarışan bir belediye haline gelen ve Başkan Hayrullah Tanış döneminde adeta şaha kalkan Gürpınar Belediyesi, deprem sürecinde de farkını gösterdi.

En Önemli Fay Hatlarından Biri Gürpınar’dan Geçiyor
Yayınlama: 06.03.2023
Düzenleme: 06.03.2023
A+
A-

Şehrivan TV’ye konuk olan başkan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, deprem sürecinde yapılan çalışmalar başta olmak üzere belediye hizmetlerini kamuoyu ile paylaştı.

Programa katılan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış en önemli fay hatlarından biri Gürpınar’dan geçtiğini belirtti.

Malatya’da koordinasyonun önemli kısmını sağlayan Van heyeti ile birlikte çalışmaları devam ettirdiklerini söyleyen Tanış, Gürpınar’ın müthiş bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi.

Türkiye’yi sarsan depremlerin üstünden yaklaşık bir ay geçse de yıkımı ve acısı hâlâ koşuluyor. Ülke, depremin ilk anından itibaren deprem bölgesi için seferber olurken, Gürpınar Belediyesi de depremin ilk gününden bu yana önemli çalışmalara imza attı.

Gürpınar, yaklaşık 500 depremzedeyi de evinde misafir ederken, Belediye Başkanı Tanış, ilçeye gelen depremzedeleri ‘Ser sera, ser çava’ diyerek karşıladı.

En Önemli Fay Hatlarından Biri Gürpınar’dan Geçiyor

“GÜRPINAR BELEDİYESİ OLARAK ÇOK RADİKAL KARARLAR ALDIK”

Tanış, “İki ay önce TOKİ Başkanı bir toplantı yaptım. ‘Biz sizden çok daha güçlü bir yardım isteyeceğiz’ dedim. ‘Nedir’ dedi. ‘Deprem bizi öldürmese bile bizim sağlıksız evlerimiz, yapılarımız bizi öldürecek’ dedim. Köy evlerinde temel yok, bağlantı yok, kiriş yok, kolon yok. Sadece duvarlar yapılmış ve üzerine döşemeler bırakılmış. Hiçbir şey olmasa bile o döşemeler insanı öldürecek. Bununla ilgili bir atak yapabiliriz demiştim. O da bir yazı görelim, yardımcı olacağız demişti. Bu da bir vesile oldu. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız ve ben Hayrullah Tanış olarak hiçbir siyasi kaygıya bakmadan bu işi yapacağım” ifadelerini kullandı.

TANIŞ: EN ÖNEMLİ FAY HATLARINDAN BİRİ DE GÜRPINAR’DAN GEÇİYOR

Tanış, kaçak yapılarla ilgili çok radikal kararlar aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Gürpınar Belediyesi olarak bu konuda çok radikal kararlar aldık. Ruhsatsız hiçbir yapıya müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra yapılacak olan yapılara bizden önce yapılmış olan yapıların tamamına üniversite iş birliğiyle bir denetim oluşturacağız. Hatta bunu 2 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız görüşmede talep ettim. Ekipler gelsin, sağlıklı binalar zaten vardır, ruhsatı yoksa alabilecektir ama sağlıksız hiçbir binanın varlığına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü en önemli fay hatlarından biri de Gürpınar’dan geçiyor. Van Gölü’nden başlıyor, Gürpınar’dan İran’a kadar bu fay hattı gidiyor. Biz insanların sağlığını düşüneceğiz. İş birliğiyle, birbirimize yardım ederek Belediye’nin de imkânlarıyla bunları peyderpey düzelteceğiz.”

KAYNAK: Şehrivan Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.