Doğal Ağrı Kesici Besinler Nelerdir?

Ağrılarınız varsa ve son günlerde vücudunuza çok fazla ilaç yüklediğinizi düşünüyorsanız, doğal gıdaların ağrı kesici özelliklerinden faydalanabilirsiniz. İşte hangi bitki hangi ağrıları keser sizler için derledik.

Doğal Ağrı Kesici Besinler Nelerdir?
Yayınlama: 24.04.2023
A+
A-

Bazı bitki ve meyveler binlerce yıldır doğal ağrı kesici olarak kullanılıyor. Hayatlarının belli dönemlerinde çeşitli ağrı şikayetleri nedeniyle yaşam kalitesi düşen çok sayıda kişi, ilaçların yerine daha az yan etkisi olduğunu düşündüğü doğal ağrı kesicileri tercih ediyor. Vücudu gevşeterek bazı ağrıları hafifleten bu bitki ve meyveleri tüketirken aşırıya kaçılmaması gerekiyor. İşte  doğal ağrı kesici besinlerle ilgili bilgiler…

SARIMSAK: Kulak ağrısı

KARANFİL: Diş eti ağrısı

ELMA SİRKESİ: Mide yanması

ZENCEFİL: Kas ağrıları

KİRAZ: Eklem ağrısı

ZERDEÇAL: Bağırsak ağrısı

ANANAS: Gaz ağrıları

BAL: Varis ağrıları

KIRMIZI BİBER: Bağırsak ağrısı

NANE: Kas ağrısı

Ağrı kesici özelliği olan doğal ürünler, meyveler, sebzeler ve baharatlar burada!

Herkesin evinde mutlaka çeşit çeşit ağrı kesici bulunur. Özellikle baş ağrısı gibi günlük yaşamı etkileyecek ağrılara katlanmamak adına kullanılan ağrı kesicilerin az da olsa mutlaka yan etkileri vardır. Aşırı tüketildiklerinde böbrekleri yorarlar. Ağrıları geçirmenin tek yolu ağrı kesici ilaçlar içmek değildir. Doğal yollarla da ağrıların önüne geçmek mümkündür. Baş, mide ve eklem ağrıları gibi çeşitli ağrılara iyi gelecek birçok doğal yöntem vardır. İşte ağrı kesici özelliğiyle bilinen doğal ürünler;

Kırmızı Acı Biber:

Muhteşem bir besin kaynağı olan acı biberin içerisinde birçok vitamin bulunur. Özellikle C Vitamini bakımından çok zengin olan biberin birçok rahatsızlığa faydası vardır. Sindirim sistemini rahatlatan, enerji veren ve metabolizmayı uyararak yağ yakımı hızlandıran kırmızı acı biberin içerisinde kapsaisin maddesi bulunur. Kapsaisin maddesi güçlü bir ağrı kesici olduğu için ağrınız olduğunda bir ya da iki adet acı biber tüketmelisiniz.

 

Anason:

Yorgunluk ve stresi azaltmasıyla bilinen anasonun aynı zamanda ağrıları dindiren özelliği de vardır. Özellikle baş ve diş ağrısına çok iyi gelen anasonu ağrınız olduğunda 2 bardak tüketmeniz çok faydalı olacaktır.

Badem İçi:

İdrar yolları iltihabına, böbrek rahatsızlıklarına, baş ağrılarına ve diğer tüm ağrılara çok iyi gelen badem muhteşem bir doğal kaynaktır. Diyet listelerinde de sık sık önerilen bademi gün içerisinde bir ya da iki avuç olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ağrı kesici özelliği yüksek olan badem az düşük kalorili ve besleyici bir besin olduğu için kilo aldırmaz. İçeresinde çok faydalı yağlar barındıran bademi en az haftada 3 gün tüketerek birçok rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz. Badem aynı zamanda fosfor içerir ve diş sağlığı için çok önemlidir. Beden ve zihni de rahatlatan bademi salata ve yemeklerinize katarak da tüketebilirsiniz.

Bakla:

Böbrek sağlığı içi çok önemli bir besin olan baklayı mevsiminde taze olarak tükettiğinizde böbrek ağrılarınızın azaldığını fark edeceksiniz. Bakla aynı zamanda romatizma gibi ciddi ağrılara da iyi gelir.

Biberiye Çayı veya Yağı:

Migren tedavisinde sıklıkla kullanılan biberiyenin tüm ağrılara iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle baş, kas ve eklem ağrılarını azaltan ve gideren biberiye aynı zamanda sinüzit düşmanıdır. Çay olarak veya yağını kullanabileceğiniz biberiyeyi aktarlardan temin edebilirsiniz. Çay olarak tükettiğinizde boğaz ağrınıza iyi gelecektir. Yağ halini ağrı olan bölgeye masaj yaparak sürdüğünüzde ağrınız azalacak veya kaybolacaktır.

 

Defne Yaprağı:

İdrar söktürücü ve ödem atıcı özelliği yüksektir. Aynı zamanda regl döneminde kanamayı düzenler ve vücudu rahatlatır. Romatizma, baş ağrısı ve kulak ağrısı gibi rahatsızlıklara da iyi gelir. Aynı zamanda kaynatılan suyu vücudunun ağrıyan bölgelerine sürülebilir.

Elma:

Elma meyvesi muhteşem bir antioksidandır. Kanınızı ve böbreklerinizi temizlerken, sindirim sisteminizi rahatlatır. Cildi güzelleştiren elma aynı zamanda baş ağrılarına da iyi gelir.

Güzelavrat Otu:

Zehirli bir ottur ve işlemlerden geçmeden tüketilmesi tehlikelidir. Birçok ağrı kesicinin içerisinde güzelavrat otu bulunmaktadır.

Haşhaş:

Haşhaş hemen hemen herkesin mutfağında bulunan önemli bir besindir. Sindirim sitemini düzenler ve destekler. Bağırsak iltihaplanmalarına, baş ve mide ağrılarına iyi gelir. Lokal krem şeklinde kullanıldığında eklem ağrılarını geçirir, ödemli bölgelerin şişliğini azaltır. İçerisinde fosfor ve kalsiyum bulunur.

Hayıt Otu:

Göğüs ve regl ağrılarına iyi gelir.

Hindistan Cevizi ve Yağı: Böbrek ağrılarına iyi gelen ve böbrek taşlarının düşürülmesini sağlayan Hindistan Cevizini büyük marketlerde bulabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını eklemlere sürdüğünüzde ağrılarınızı azaltır. Şakaklara masaj halinde sürdüğünüzde ise migren ağrınıza iyi gelir.

Hodan Otu:

Güçlü bir ağrı kesici özelliği bulunan Hodan Otu aynı zamanda balgam söktürücü ve öksürük gidericidir.

Kantaron Yağı:

Kantaron yağı tam bir cilt dostudur. Cildi yeniler, parlatır ve gerginleştirir. Doğal bir güneş koruyucudur ve güneş yanıklarına iyi gelir. Eklem ağrılarını yatıştırır ve vücudunu dinlendirir. Günde bir tatlı kaşığı tüketildiğinde mide ağrılarına iyi gelir.

Karabaş Otu:

Karabaş otu, ağrı kesici ve mikrop yok edicidir. Mide spazmına çok iyi gelen karabaş otunu kaynatarak tüketmelisiniz.

Karabiber:

Mide sorunlarına ve boğaz ağrılarına iyi gelir.

Karanfil:

Diş ağrılarına iyi gelir.

Kiraz:

İçerisinde antosiyanin bulunur ve bu özelliği kimyasal ağrı kesicilerden kat kat daha güçlü olmasını sağlar.

Kuşburnu: Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir.

 

Muz:

İshal ve birçok mide problemine de iyi gelen muz aynı zamanda migren ağrılarını da hafifletir.

Nane:

Kaynatıp suyunu tüketebileceğiniz nane, baş ağrısı, mide ağrısı ve eklem ağrısı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Nane Yağı:

Sürüldüğü bölgedeki ağrıları dindirir ve rahatlatır.

Papatya: Baş ağrılarına iyi gelir. Kaynatılan suyu zeytinyağı ile karıştırılıp sürüldüğünde bel ve sırt ağrılarını geçirir.

Zencefil:

Neredeyse aspirin kadar güçlü bir doğal ağrı kesicidir. Kış aylarında grip ve soğuk algınlığından korunmak için tüketilmelidir.

Zerdeçal:

Bağışıklığı güçlendirir ve anti-kanser özelliği mevcuttur. Grip, nezle gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.

Zeytin:

Karaciğer dostudur ve safrayı arttırır. Aynı zamanda karaciğer ağrılarını dindirir. Farklı sorunlar varsa dikkatli tüketilmeli, gerekli hallerde doktora danışılmalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.