DEVA Partisi Van il yönetiminden istifa açıklaması

DEVA Partisi Van İl Başkanı ve bazı yönetim kurulu ile ilçe başkanlarının AK Parti’ye geçmesi üzerine il parti yönetimi tarafından bir açıklama yapıldı.

DEVA Partisi Van il yönetiminden istifa açıklaması
Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-

DEVA Partisi  Van İl Başkanı  Erdinç Peker ile beraber bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve üyeleri ile birlikte görevlerinden istifa edip AK  Parti’ye katılması üzerine DEVA Partisi il yönetimi bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, tüm teşkilatın istifa ettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı, İl Başkanı, 5 yönetim kurulu üyesi ve 2 ilçe başkanın istifa ettiği belirtildi.

DEVA Partisi Van İl Başkanlığından yapılan açıklamada: “Bazı basın yayın organlarında Van İl Başkanı ve yönetiminin istifa ederek başka bir partiye geçtiği yönündeki haberlere ilişkin açıklamamızdır.

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç PEKER, İpekyolu ve Erciş İlçe başkanlarıyla 23/05/2023 tarihinde kendi rızalarıyla istifa ederek başka bir partiye katılmaları, kendi şahsi kararları olup partimizle bir ilgisi bulunmamaktadır.

Söz konusu haberler ve manşetler aralarında daha önce iktidar partisinden kopup gelerek partimize katılımları olan kişilerin tekrardan geldikleri oluşuma dönmelerinden ibarettir. Daha önce iktidar partisinden kopup gelen kişilerin bugün aynı partiye katılım sağlamalarının, tüm teşkilat birimleriyle ilişkilendirilmesi asılsızdır; tüm teşkilatın istifa ettiğine ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kuruluşundan bugüne kadar ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma şiarıyla hareket eden partimizden, İl Başkanı, 5 yönetim kurulu üyesi ve 2 ilçe başkanın istifaları bize göre yerinde bir karar olmuştur. Zira partimize gönülden bağlı olmayan ve parti politikalarımızı önemsemeyen, benimsemeyen kişilerin varlığı partimize yarardan çok zarar verdikleri aşikardır.

Deva Partisi, ülkemizde çoğulculuğun, demokrasinin ve hukukun güvencesi olarak çıktığı yolda ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam etmektedir. En önemli hedefimiz, ülkemizi huzurlu ve müreffeh yarınlara taşımaktır.

Genel Başkanlarına ve partisine bağlılığını devam ettiren teşkilat mensupları olarak görevimizin başında olup birkaç kişinin partiden ayrılmalarının bütün teşkilat mensubu olarak lanse edilmesi kabul edilemez ve habercilik etiğine yakışmamaktadır.

Deva Partisi Van İl Başkanlığı teşkilat mensupları olarak, partimizin her neferi görevlerine devam etmekte ve partimizin hizmetinde çalışmalarına devam etmektedirler. Bahse konu kişilerin partimizle bir bağlantıları bulunmamakta ve İl Başkanlığımız günden güne güçlenerek yoluna devam etmektedir.” denildi.

vanhavadis

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.