Deprem uzmanı paylaştı! Van için deprem tehlikesi!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uyarılarına devam ediyor.

Deprem uzmanı paylaştı! Van için deprem tehlikesi!
Yayınlama: 14.03.2023
A+
A-

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan son olarak 3 ilimize uyarılarda bulunarak “Bitlis Bingöl kuşağında, Zağros kırığı ile birleşmektedir. Hakkari için M7.2 üretir. Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman, Van’ı etkiler ilçeleriyle beraber. 1. derece deprem kuşağındadır.” dedi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uyarılarına devam ediyor. Sosyal medya hesabından yaptığı uyarılara devam eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son olarak Iğdır, Erzurum ve Hakkari için uyarılarda bulundu.

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın yaptığı açıklamalar: ‘IĞDIR, M5,3, Aras Çukuru M6,4, Iğdır’ı etkileyen Erivan çok sık M6,4, Gence M6,4 üretir. Iğdır Kırığı, Iğdır açılma yarıntısı, Doğu Beyazıt kırıklarından etkilenir.

Ovasında yerleşmek sıkıntılıdır. Kabaca 100 yıl arayla deprem olur.” ”ERZURUM, DAK’ın Kafkas kolu üzerindedir. Başkentte, M7,3, Aşkale M7,5,Pasinler M6,9, Oltu M6,0, Hınıs M6,1,Hasankale M5,8, Balkaya M5,9, Horasan M6,8’luk depremleri 20 ile 40 yılda bir üretir.

Son 1983 Horasan M6,8 olmuştu.Erzurum, Şenkaya, KAK ile DAK’larından sarsıntı boşaltır.” ”HAKKARİ, Bitlis Bingöl kuşağında, Zağros kırığı ile birleşmektedir. Hakkari için M7.2 üretir. Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman, Van’ı etkiler ilçeleriyle beraber. 1. derece deprem kuşağındadır. BBK ile Şemdinli- Yüksekova Kırıklarından etkilenir. 2005’den beri suskundur. 75 ile 100 yılda bir kükrer.”

KAYNAK: Şehrivan Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.