Deprem bölgesine dönmek isteyen vatandaşların yol masrafları karşılanacak

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine dönmek isteyen vatandaşların yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin T.C. kimlik numarasıyla Ziraat Bankasına yatırılacağını açıkladı.

Deprem bölgesine dönmek isteyen vatandaşların yol masrafları karşılanacak
Yayınlama: 07.05.2023
A+
A-

AFAD açıkladı!

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından milyonlarca vatandaş afet bölgesinden ayrılmıştı. Depremin üzerinden 90 gün geçmesi sonrası afet bölgesine dönmek isteyen depremzedelerin dönüş işlemleri ve yol masrafları hakkında AFAD’dan açıklama yapıldı.

KENDİ ARAÇLARIYLA GİTMEK İSTEYENLER BAŞVURU YAPACAK

Kendi araçlarıyla gitmek isteyenlerin valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvuru yapılabileceği belirtildi.

DÖNÜŞ YAPANLARIN PARALARI HESAPLARINA YATIRILACAK

Depremzedelerin dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekleri ifade edilen açıklamada, “Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır” ifadesi kullanıldı.

Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenlerin de valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvuru yapabilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Valilik veya kaymakamlarca temin edilen uygun araçlarla (otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır. Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır.”

Tv100

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.