Başkan Say: Edremit’in sorunları bir bir çözülüyor

Ülkemizin ve bölgemizin en güzel ilçelerinden biri olan Edremit’te 40 yıllık alt yapı sorununu çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Say, Van’ın turizm cennetti Edremit’i hak ettiği noktaya taşımak için gece- gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Say: Edremit’in sorunları bir bir çözülüyor
Yayınlama: 19.01.2023
A+
A-

Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Aslan, basın birimi personeli Erol Çakıl’la birlikte gazetemizi ziyaret eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, gazetemiz yetkilileriyle görüşerek, Edremit’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikleri günden bu yana Edremit’i daha ileriye taşımak için çabaladıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ilçenin 40 yıllık altyapı sorununu çözüme kavuşturduklarını ve yeni yollarla Edremit’te önemli sorunları ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

Başkan Say: Edremit'in sorunları bir bir çözülüyor

“BELEDİYE OLARAK SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA ÇOK ÇALIŞMAMIZ VAR”

Glütensiz kafe ve fırın projelerinin ödüle layık görülmesini değerlendiren Başkan Say, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla biraz da geçte olsa sizleri ziyaret edelim istedik. Bütün bir yıl boyunca kazasız, belasız, memlekete hayırlı işleri hep beraber yaparız. Ben geçen ki programda da söyledim. Basın ayağı, gazetecilerimiz, özellikle bu işe emek veren dostlarımız hakikaten toplumun üçüncü gözüdür. Bir taraftan gözlemleyen, bir taraftan analiz yapan, bir taraftan da bizleri, kurumları bu noktada yönlendiren, sadece gözlemleyen değil, yönlendiren bir tarafı var. Biz de daha önce de yaptığımız gibi istişareli bir şekilde görev süremizi tamamlayacağız. Hep beraber memleket için bir taş üstüne bir taş daha koyabilirsek hep beraber bunu mutluluk sayacağız. Bizleri de misafir ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah daha çık, daha çok, daha sık göreceğiz. “

“Edremit Belediyesi olarak iki yıl önce başladığımız, Van ve çevresi için geçen yıl da açılışını yaptığımız özellikle Çölyak hastalarına yönelik glütensiz ürünlerin üretildiği kafe ve fırın hizmete açtık. Bu kafemiz çok ciddi bir karşılık buldu. 20’nin üzerinde şehre buradan ürün gönderiyoruz. Sosyal belediyecilik projesi olunca, özellikle AYGAD’ın yapmış olduğu gözlemlerde sosyal belediyecilik dalında belediyemize ödüle layık buldu. Biz 11 Ocak’ta İstanbul’da bu anlamda ödül aldık. Bu ödülü şehrimiz adına, belediyemiz adına aldık. Çok mutlu olduk. Belediye olarak sosyal belediyecilik anlamında çok çalışmamız var ama bu en kıymetlisiydi. En çok dua aldığımız, özellikle çölyak hastalarının glüten sorunu var. Ekmekten, unlu mamullere kadar birçok şeyi tüketemiyorlar. Şu anda Muş’tan Kayseri’ye, Antep’e kadar hatta yurt dışına kadar ürün gönderiyoruz” dedi.

Başkan Say: Edremit'in sorunları bir bir çözülüyor

“EDREMİT ALTYAPIDA ÇAĞ ATLADI”

Edremit’te altyapı sorununun tarihe karıştığını belirten Başkan Say, “Edremit çok eski tarihi olan, işte Urartulardan kalma bir yer ama resmi anlamda nahiye, belde ve ilçe olması 50 yıldan fazla. 45-50 yıldır maalesef bu konuya el atılmamış. Şehrin, bölgenin hatta Türkiye’nin incisi konumunda olan, yeşiliyle, gölü kenarda olmasıyla Edremit önemli bir merkezde bulunuyor. Böyle bir güzellik, bir tarafta da maalesef foseptik çukuruna dönmüştü. Önemli bir konuydu. Bu konuda hem Çevre Şehircilik Bakanlığıyla, hem VASKİ ile hem de valilikle uyumlu bir çalışma yaptık. Bir yıl içerisinde 85 kilometre altyapı yapıp, üstünü kapatıp ve sonra sokakların da neredeyse yüzde 40’nı kış olmazsa tamamını yapacaktık. Bir sezon içerisinde yapan bölgedeki tek belediyeyiz. Bu noktada da Edremit çağ atladı. İnşallah sadece altyapısıyla değil, üst yapısıyla da yeni sokakları, caddeleriyle Edremit hem modern imkânlardan yararlanacak hem de doğal güzelliğini koruyacağız” diye konuştu.

“60’IN ÜZERİNDE İRİLİ, UFAKLI PROJELERİMİZ VAR”

Teleferik projesini yap, işlet, devret modeliyle hayata geçireceklerini belirten Başkan Say, “Özellikle pandemiden sonra hem ekonomik özellikle geçmiş olduğumuz dar boğazdan dolayı teleferik projemizi henüz hayata geçiremedik. Çünkü teleferiği belediye imkanlarıyla zor. Biz de bunu yap, işlet, devret modeliyle projesini bitirdik. Yakın zamanda da görücüye çıkaracağız. Ancak yatırımcılar özellikle doların, Euro’nun ve parasal değişimlerden dolayı biraz süreç değişti. Bizim gemi otel projemiz devam ediyor. Onu 2023 yılı içerisinde Edremit sahiline çekeceğiz. Çok fazla projemiz var.  60’ın üzerinde irili, ufaklı projelerimiz var. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklamalar yapacağız. Seçimden önce verdiğimiz vaatlerden birkaç kalem hariç tamamını hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.