Başkan Akman, 2023 Tuşba’ya Uğurlu Gelecek

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Van’da faaliyet gösteren, ulusal ve yerel basın mensuplarını akşam yemeğinde ağırladı.

Başkan Akman, 2023 Tuşba’ya Uğurlu Gelecek
Yayınlama: 10.01.2023
A+
A-

Başkan Akman, “Tuşba Doğunun parlayan yıldızı”

Yemek öncesi gazetecilerin gününü kutlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, göreve geldiği günden bu yana yaptığı yatırım ve hizmetleri anlattı.

Başkan Akman, çalışmalarını anlatırken şu ifadeleri kullandı;

“2023 YILINDA TUŞBA İLÇEMİZE 350 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ”
2019 yılında göreve başladığımız günden bu yana Tuşba Belediyesi’nin faaliyet, hizmet ve yatırımlarında kullanılan toplam bütçe 229 milyon 840 bin lira oldu.

Yeni yılda yatırımlarımıza büyük bir hız vereceğiz, bu nedenle sadece 2023 yılındaki tahmini bütçemizi 324 milyon 168 bin lira olarak belirledik.

Belediyemizin öz kaynakları ile oluşturulan bütçeye ilave olarak farklı kurum ve kuruluşlardan aldığımız destekler ve projeler ile 2023 yılında Tuşba’ya yaklaşık 350 milyon liralık yatırım ve hizmet kazandırmayı hedefliyoruz.

PROJELERİMİZLE TUŞBA YENİLENEREK GELİŞİYOR
Göreve geldiğimizden bu yana birçok proje ve hizmeti hayata geçirdik. İlçemizin gelişmesine ve yenilenmesine yön veren projelerimizden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tuşba Belediyesi hizmet binası, İskele Sahil Parkı, İskele Sahil yolu Molla Kasım Mahallesine kadar112 Km, Çok amaçlı kapalı spor salonu, 6 çim saha, yarı olimpik yüzme havuzu, makina ikmal garajı, Kalecik Toplum Yaşam Merkezi, Ayanis Halk Plajı, Şemsi Bey ve Beyüzü Mahallesi Parkları, Meralarda 1500 metrekare sundurma, Bedesten Semt Pazarı, konut yapım projesi, Tuşba Millet Bahçesi, asfalt yol çalışmaları, parke kilit taşı çalışmaları, stabilize yol çalışmaları, satıh kaplama bakım onarım çalışmaları gibi daha sayamadığımız bir çok çalışmayı hayata geçirdik, 2023 yılında da ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz.

BELEDİYE EKİPLERİMİZE VE BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çarşısı ve geçmişi olmayan Tuşba ilçemizi belediyemizin öz kaynaklarının yanı sıra farklı kurum ve kuruluşlardan elde ettiğimiz destekler ile yenileyerek, geleceğe hazırlamak için ekiplerimiz ile birlikte samimiyet ve gayretle çalışıyoruz.

Ürettiğimiz hizmetlerde görev alan ekiplerimize ve hizmetlerimizi kamuoyuna anlatan, görüş ve önerilerini bizimle paylaşan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

YEMEKLER BELEDİYE MUTFAĞINDA HAZIRLANDI
Başkan Salih Akman’ın konuşmasının ardından Tuşba Belediyesi yemek salonunda yemeğe geçildi. Tuşba Belediyesi içinde yer alan mutfakta belediye personeli tarafından pişirilen yemekler basın mensuplarının takdirini topladı.

Yemeğin ardından program sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.