Altılı Masada gündem Deprem

Altılı masa CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Parti, Demokrat Parti Saadet Partisi ev sahipliğinde Deprem Özel Gündemiyle bir araya geldi.  

Altılı Masada gündem Deprem
Yayınlama: 19.02.2023
A+
A-

Toplantı sonrası basın mensuplarına yazılı açıklama yapıldı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarınca oluşturulan ‘Millet İttifakı’, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun ev sahipliğinde deprem gündemiyle toplandı.

AFAD’ın kurum kapasitesinin zayıflatıldığını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sebebiyle acıların katlanarak arttığını belirten Millet İttifakı, deprem bölgesinde yabancılara ev, arsa satışının yasaklanması çağrısı yaptı. Millet İttifakı, deprem sebebiyle ertelenen toplantının 2 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

 

“AFAD’IN KURUM KAPASİTESİ ZAYIFLATILDI”

Altı liderin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

” İktidarın şaşkınlığına, acziyetine ve ayrıştırıcı tutumuna rağmen; depremin ilk anından itibaren sorumluluklarını yerine getiren, ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışan kurumlarımıza ve kamu görevlilerimize teşekkür ediyoruz. “

“Deprem ülkesi olan Türkiye’mizde afet öncesi gerekli hazırlıkların yapılmadığı, yeterli tedbirlerin alınmadığı apaçık ortadadır. Eskiden Başbakanlık’a bağlı olan AFAD’ın kurumsal kapasitesinin zayıflatılması, liyakatten yoksun insanlara üst düzey kadrolarda sorumluluk verilmesi, depreme dayanıksız binalara hiçbir rapor istenmeden imar affı çıkarılması ve inşaat sektöründe yolsuzluklara kapı aralayan ölçüsüz rant hırsı milletimize ölümcül bir fatura ödetmiştir.

BELEDİYELER, STK’LAR ARASINDA AYRIM YAPILDI

Ne yazık ki, belediyeler ve STK’lar arasında ayrım yapılmış, bunların sürece dahil edilmeleri hususunda geç kalınmıştır. Kutuplaştırıcı söylemlerden vazgeçilmemiş, tek bir merkezden alınan kararlar çalışmaları yavaşlatmıştır. Kolluk kuvvetlerinin, madencilerin ve iş makinelerinin sahaya geç gönderilmesi, sosyal medya platformlarında bant yavaşlatma, borsanın kapatılmaması gibi akıl dışı uygulamalar telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmuş, krizi daha da derinleştirmiştir.

AFET BÖLGELERİNDE YABANCILARA EV, ARSA SATIŞI YASAKLANMALI

Uyarıyoruz! Afet bölgelerinde yabancılara ev, arsa ve arazi satışı yasaklanmalıdır! Bölgenin yeniden imarı esnasında Hatay başta olmak üzere demografik ve sosyal yapının korunması büyük önem arz etmektedir. Özellikle bu konunun takipçisiyiz!

UZAKTAN EĞİTİM’ KARARINDAN GERİ DÖNÜLMELİ

Toplantımızda ele aldığımız bir diğer konu ise üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararıdır. Bu karardan derhal geri dönülmesi gerekmektedir. Gençlerimizi nitelikli eğitim hakkından mahrum edecek hiçbir çözüm gerçek bir çözüm değildir. Depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı için turizm sektörünün kapasitesinin ve büyükşehirlerdeki boş konutların kullanılması ve bu yönde derhal çalışmaların başlaması gerekmektedir.

Millet İttifakı olarak önceden planladığımız ve yaşanan deprem sonrası tehir ettiğimiz rutin toplantımızı ise Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde, 2 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.