AK Parti’den liste açıklaması! Sürprizler olabilir!

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir televizyon programında gündemi dair sorulara yanıt verdi.

AK Parti’den liste açıklaması! Sürprizler olabilir!
Yayınlama: 07.04.2023
A+
A-

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı içindeki partilerin kendi listeleriyle seçime gitmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu açıkladı. Yavuz ayrıca sürprizlerin de olacabiliceğini söyledi.

Seçim çalışmalarına erken başladıklarını kaydeden Yavuz, “Mülakatlarımızı yaptık temayül yoklamaları gerçekleşti. Sonuçlar ortaya çıktı üst kurul da çalışmalarını hızlandırdı. Pazar gününden önce listeler son şeklini alacak.” dedi.

“BİZ 81 İLİN TAMAMINDA KENDİ LİSTEMİZİ ÇIKARACAĞIZ”

81 ilde kendi listeleriyle çıkacaklarının altını çizen Ali İhsan Yavuz, “İttifakın içinde yer almış her parti barajı aşacak demektir. Ancak otomatik olarak milletvekili çıkaracağı anlamına gelmiyor. Cumhur İttifakı içindeki partilerin de kendi listeleri ile seçime gitmek gibi bir düşünceleri var. Bunun aksini tartışmadık düşünmedik. Daha 4 gün var bundan sonra ne olur ne olmaz bilmem. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi ayrı liste yapıyor. Gidişat o ki partiler kendi logoları ile seçime girecek gibi hareket ediyorlar.” diye konuştu.

“3 DÖNEM KURALI”

Parti içerisindeki değişimin önceki seçimlerden fazla olacağını düşündüğünü kaydeden Yavuz, “Tam bir karar vermiş değiliz şu anda. Üst kurul çalışmalarına baktığımda üç dönem kuralının kapsamının genişletilerek uygulanabileceğini görüyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, son olarak şunları söyledi:

“SÜRPRİZLER OLABİLİR”

“Sürprizler elbette olabilir. Olabilecektir diye düşünüyorum. En geç pazar günü belli olacak. Ben de 4 dönem milletvekili olarak bu kuralın genişletilerek uygulanmasının partimize faydasının olacağını düşünüyorum. Bizim için makamlar önemli değil.

“HÜDA PAR’A AYRILACAK YER”

Hayır o kadar değil. Ondan çok çok daha az olacak şekilde. Hem onları tatmin edecek hem bize de uygun gelecek bir sayıda anlaştık. Bir problem yok. O dediğiniz oranda ve sayıda değil.

En geç 11’inde aday tanıtım programında seçim beyannamesini deklare edeceğiz.”

haber7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.