AK Parti’de milletvekili aday listesi son şeklini aldı!

Yarın YSK’ya teslim edilecek. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, 28. dönem AK Parti milletvekili adayları listesine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti’de milletvekili aday listesi son şeklini aldı!
Yayınlama: 08.04.2023
A+
A-

Özel, “Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil.” dedi.

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde kullanılacak oy pusulasında ittifakların ve siyasi partilerin yerlerini belirlemek amacıyla YSK’de kura töreni düzenlendi. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel de törene katıldı. Özel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada milletin tamamını temsil eden bir siyasi parti olduklarını vurgulayarak, “Devletin ve milletin sigortası olan Cumhur İttifakı olarak her şeyin merkezinde olmak güzel bir şey” diye konuştu.

“TEKRAR OY PUSULASININ ŞEKLİ DEĞİŞECEK”

Milletvekili aday listesini tamamlayamayacak partiler olabileceğine dikkati çeken Özel, “Bunun tam sırası, pusulada kimin nerede yer alacağı yarın 17.00 itibarıyla milletvekili listelerinin verilmesiyle belli olacak. Çünkü ittifaklar içerisinde çekilmeler olacak, listeler de verilmeyecek. İşlemler devam ediyor. Süreci hep birlikte yarın 17.00’den sonra tekrar oy pusulasının şekli değişecektir” açıklamasını yaptı.

“PSİKOLOJİK BİR ETKİSİ VAR”

Özel, pusula sıralamasının seçmen nezdindeki etkisine dair, “Psikolojik bir etkisi vardır ama seçmen oy vermek istediği partiye gider, pusulada bulur ve oyunu verir. Vatandaş tercihini hangi partiye kullanacaksa götürür, mührünü oraya vurur” ifadelerine yer verdi.

“LİSTE HAZIR”

AK Parti’nin sunacağı milletvekili listesine ilişkin de konuşan Özel, “Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil” dedi.

son dakika

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.